Het zoeken van een kitten

 

Wil je zeker weten dat je aanstaande kitten in ieder geval aan de rasstandaard voldoet, oriënteer je dan van te voren goed. Bekijk veel foto's van verschillende kittens, in binnen- en buitenland, vergelijk de aangeboden kittens en vraag jezelf af wat je ongeveer wil verwachten. Vraag desnoods advies aan ervaren fokkers. Op die manier krijg je er meer oog voor. Niet iedere fokker fokt even mooie kittens op even verantwoorde wijze als verstandig zou zijn. 

Voordat je besluit een kitten te kopen, is het handig bij jezelf na te gaan wat je van de bengaal verwacht en wat je met de bengaal wil. Wil je gaan fokken? Wil je gaan showen? Of misschien wel allebei? Of wil je dat allemaal niet maar toch een dier wat volledig voldoet aan de rasstandaard? Niet elk kitten met fok- of showkwaliteit is gelijk een fokkitten. Ben je in dat geval bereid het daarbij behorende prijskaartje te betalen? In alle andere gevallen kun je het beste een huisdier-kwaliteit bengaal aanschaffen. Dit betekent niet dat je genoegen neemt met minder. Het is en blijven bengalen, met dezelfde bengalenstreken en hetzelfde bengalenkarakter mits op verantwoorde wijze gefokt. 

Bengaal kittens raken vanaf 8 weken in de "fuzzie periode". Tijdens deze periode krijgen de kittens tijdelijk een langere vacht en wordt de tekening minder duidelijk. Is het vachtpatroon voor jou van groot belang, ga dan voor die tijd bij de fokker langs.