Poezen

We hebben 4 Bengaalse Poezen. 3 van de dames zijn door ons zelf gefokt en dus bij ons in huis geboren en opgegroeid.

Onze 4e Bengaalse poes is Miss Penny (April). Ze is geboren in een Russische Cattery en ze is in augustus 2018 in onze cattery gekomen.

Het zijn goed gesocialiseerde en vriendelijke dieren, die dol op aandacht zijn en die ook graag op schoot of naast ons komen liggen

Alle poezen wonen bij ons in huis. We zijn erg blij dat we een clubje Bengalen hebben die allemaal goed met elkaar overweg kunnen.

Al onze Bengalen zijn naast de verplichte testen op FelV en Fiv getest op HCM, PKD, PKdef, PRA en hebben een bloedgroepbepaling gehad.

Verder zijn ze getest op de erfelijke aandoeningen: GSD type IV, SMA, WNK4-Hypokalemia, Bijnier Hyperplasie, Dihydropyrimidinase Deficientie, Hyperlipoproteinaemie, Niemann Pick Syndroom C, Primary Hyperoxalurie, Gangliosidosis GM2 type II-1 en 2 en GM2A, Vitamine D deficiency, Hypothyroidism, Mucopolysaccharidosis I, VII en VI en Haemophilia B 1 en 2. 

Geen van onze Bengalen is drager van deze aandoeningen. Ze hebben alle bloedgroep A.

Een nadere uitleg hierover vindt u op onze pagina testen.

 

Mangosteen April

Mangosteen April, die door ons Miss Penny wordt genoemd is geboren in Rusland. Begin augustus 2018 hebben wij haar opgehaald vanaf Schiphol. Miss Penny is een prachtig rosetted poesje.

Op 5 maart 2019 is April bevallen van 5 kittens, 4 katertjes en 1 poesje. Het poesje, Hailey hebben wij aangehouden.

De vader van de kittens is onze kater Max

aftan Hailey van Blyendael

Hailey is een dochter van Mangosteen April en onze kater Max. Het is een fantastisch mooi poesje met grote rozetten. We hopen volgend jaar een nestje kittens van haar en onze kater Rex te krijgen.

 

Abhijat kaylin van Blyendael

 

Foto volgen

 

 

Abhijay Kelcy van Blyendael

 

Foto`s volgen